Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Yum Runner bewijst dat gamen (soms) gezond is!

Yum Runner is een educatieve game die ons ziekenfonds samen met de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) ontwikkelde. Zo leren kinderen op een leuke manier wat gezonde voeding is. Onderzoekster Barbara Plovie van Howest legt uit hoe deze serious game werkt.
Gezond 22.08.2018
Een beeld uit de educatieve game Yum Runner
Wat is Yum Runner?

“Yum Runner is een educatief videospel voor lagereschoolkinderen. Het leert hen spelenderwijs wat al dan niet gezonde voeding is en waarom beweging belangrijk is.”

“Kinderen leren spelenderwijs wat al dan niet gezond is.”

Hoe werkt het?

“Met je speler ren je, spring je en baan je je een weg door een parcours vol obstakels. Onderweg kan je voedingswaren verzamelen voor de verschillende maaltijden van de dag.”

Waarom noemen we dit een serious game?

“Een serious game is leuk, net als gewone videospelletjes. Maar bij de ontwikkeling ervan streven we in de eerste plaats naar gedragsverandering, kennisoverdracht, het verbeteren van vaardigheden en het aanleren van handelingen. Met Yum Runner willen we de speler kennis bijbrengen over een gezonde en evenwichtige voedingskeuze.”

Wat is de educatieve meerwaarde van Yum Runner?

“Spelers krijgen een beloning als ze gezonde voeding boven ongezonde voeding kiezen. Daarnaast zijn er ook ‘tussendoortjes’ om lichaamsbeweging te bevorderen.”

Een beeld uit de educatieve game Yum Runner
Waar vind je de game?

Download Yum Runner gratis voor je smartphone of tablet (App Store of Google Play) of speel het online op www.yumrunner.be.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.