Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Terug naar school na Bednet

Bednet is een organisatie opgestart in 2004, die ervoor zorgt dat zieke kinderen toch
les kunnen volgen. Ons ziekenfonds is officiële partner van Bednet. Bijna 3000 kinderen en 1255 Vlaamse scholen in Vlaanderen en Brussel deden ondertussen al een beroep op deze gratis dienst.
Gezond 21.08.2018
Marlies Maï volgde onderwijs via Bednet
Wat is Bednet?

Bednet is een organisatie opgestart in 2004, die ervoor zorgt dat zieke kinderen toch les kunnen volgen. Ons ziekenfonds is officiële partner van Bednet. Bijna 3000 kinderen en 1255 Vlaamse scholen in Vlaanderen en Brussel deden ondertussen al een beroep op deze gratis dienst.

Les vanuit het ziekbed

Zo ook de 12-jarige Marlies uit het Meetjesland: “Vorig jaar in de lente werd ik heel ziek en kon ik niet meer naar school gaan. Begin september lag ik nog steeds in het ziekenhuis en kon ik dus niet in het 1ste middelbaar starten. De school heeft toen Bednet voor mij gecontacteerd, zodat ik van daaruit en later ook van thuis uit toch de lessen kon volgen.”  

“Bednet is echt de max, maar het leukste blijft toch om echt naar school te gaan!”

Naadloos aansluiten

Ouders, kinderen, scholen en ziekenhuizen kunnen contact opnemen met Bednet voor thuisonderwijs. Daar wordt dan alles in het werk gesteld om op zo kort mogelijke termijn het afwezige kind zelf, maar ook het klaslokaal te voorzien van de nodige technologie. Zo kan de afwezige leerling alle gewenste lessen live én interactief via de computer volgen. Dit zorgt er na terugkeer naar school niet alleen voor dat hij naadloos kan aansluiten bij de leerstof en het lestempo, maar ook dat hij het contact met zijn klasgenootjes in tussentijd niet verliest.

Opnieuw naar school

Voor Marlies was opnieuw naar school gaan een extra uitdaging, want zij startte in september in het 1ste middelbaar. “4 klasgenootjes kende ik voordien al, maar alle anderen waren nieuw. Mijn klastitularis kwam bij mij op bezoek om kennis te maken en aan het begin van het schooljaar heeft ook iedereen zich voorgesteld, waar ik via het scherm in de klas bij was. Na de paasvakantie ging ik voor het eerst echt naar die nieuwe school, maar ik had het gevoel dat ik mijn klasgenoten al kende. Ik was met alles ‘mee’. Bednet is echt wel de max, maar het leukste blijft toch om echt naar school te gaan!”

Ontdek alles over Bednet op www.bednet.be.

Marlies Maï volgde onderwijs via Bednet
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.