Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Michael helpt je bewust omgaan met alcohol

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe plannen smeden. Zoals Michael (33), die ooit besliste om te stoppen met alcohol drinken en zijn voornemen ook écht liet slagen.
Gezond 30.12.2018
Michael helpt je bewust omgaan met alcohol

Vandaag werkt Michael als gedreven alcoholcoach. Hij geeft lezingen over verantwoord alcoholgebruik in scholen en bedrijven. Zijn doel? Mensen bewust te maken van wat alcohol met je doet en hoe je ermee omgaat.

Wake-upcall

Stoer pintjes drinken als tiener, heel wat glazen bier in zijn studententijd. Alcohol hoorde bij het leven, tot Michael op zijn 20ste door het oog van de naald kroop na een zwaar auto-ongeval … met veel te veel op. Maar het was pas na een 2de wake-upcall, toen hij als dronken festivalganger in beeld kwam op het journaal, dat hij besefte dat alcohol veel kapot maakte.

“Alcohol biedt slechts een tijdelijke, valse rust.”

Michael bant alcohol volledig.

Alcoholcoach

Michael bant alcohol volledig. “Ik ben als een gek beginnen studeren en stortte me op lectuur over alcohol en verslavingen. Enkele maanden later schreef ik mijn eerste boek, ‘De druppel’, en zette ik mijn 1ste stappen als alcoholcoach”, vertelt hij.  

“Ik merk tijdens mijn lezingen dat veel mensen drinken omdat ze op zoek zijn naar rust in hun hoofd. Helaas biedt alcohol een tijdelijke, valse rust. Ik ben heel gevoelig en dronk destijds om te vluchten van de realiteit. Toen ik stopte met alcohol, besefte ik hoe fout dat was. Plots was ik een stuk helderder in mijn hoofd en had een plan: alcoholcoach worden.”

Alcoholgebruik in de kijker

Dat verantwoord omgaan met alcohol heel wat mensen bezig houdt, juicht Michael toe. “Mijn ouders namen deel aan ‘Tournée Minérale’ en zijn ondertussen definitief gestopt met alcohol.” In de media staan alcohol en het gebruik ervan steeds meer in de kijker. Ook de aanbevelingen worden strikter. “Of je nu beslist om minder te drinken of te stoppen met drinken: zolang je er maar bewust mee omgaat. Daar draait het om.”

Tournée Minérale
Stichting tegen Kanker en De DrugLijn organiseren in februari al voor de 3de keer op rij ‘Tournée Minérale’: een maandje geen alcohol drinken. Iets voor jou?
Schrijf je in
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.