Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Maak kennis met i-mens: je thuiszorg in een nieuw jasje, maar toch vertrouwd

Sinds maart 2020 hebben onze thuiszorgdiensten en Solidariteit voor het Gezin de handen in elkaar geslagen. Samen vormen ze een nieuwe en onafhankelijke zorgorganisatie: i-mens. Wat betekent i-mens voor jou? We nemen een kijkje achter de schermen met zorgkundige Lesley De Vos.
Samen 02.03.2020
i-mens: onze thuiszorgdiensten en Solidariteit voor het Gezin vormen samen een nieuwe, onafhankelijke zorgorganisatie.

Samen sterk

Lesley werkt al 22 jaar als zorgkundige, waarvan 16 jaar bij de thuiszorgdiensten van ons ziekenfonds. “Er is veel veranderd sinds ik begon te werken”, zegt Lesley. “Zo is er steeds meer vraag naar thuishulp. Ouderen en andere zorgbehoevenden willen nu veel langer thuis, in hun vertrouwde omgeving, blijven wonen. Ook is er veel meer nood aan zorg op maat van de cliënt.”

Elke cliënt heeft andere noden en behoeften. “Ik vind het maar normaal dat we inspelen op die verschillende noden. Maar dat legt de lat ook wel hoog. Bovendien zijn er alsmaar meer zorgaanbieders binnen onze sector. Dat is niet altijd even gemakkelijk”, vertelt Lesley.

“Je geplande zorg, met je vertrouwde thuishulp, gaat gewoon door.”

Nieuwe jasjes, vertrouwde gezichten

In deze tijden ligt samenwerken voor de hand. Zo kan je heel wat zaken vereenvoudigen en efficiënter maken. “Onze samenwerking zat er al een tijdje aan te komen. Logisch, als er 2 zorgorganisaties zijn die voor dezelfde uitdagingen staan”, verduidelijkt Lesley.

De opvallendste verandering zijn de nieuwe jasjes waarmee i-mens binnenkort voor je deur staat. “Een nieuwe, frisse werkoutfit was zeker welkom. Ik vind het een grote verbetering”, lacht Lesley. “De nieuwe jasjes zijn heel uitnodigend en professioneel. Deze nieuwe kledij zal zeker in het oog springen bij mijn cliënten.”

  i-mens: onze thuiszorgdiensten en Solidariteit voor het Gezin vormen samen een nieuwe, onafhankelijke zorgorganisatie.

  Wat verandert i-mens voor mij?

  Voor jou, als klant van onze thuiszorgdiensten, verandert er in het begin niet zoveel. Je geplande zorg, met je vertrouwde thuishulp, gaat gewoon door. En ook aan de kwaliteit van de diensten wordt niet geraakt. Meer nog, i-mens zal volop investeren in goed geschoolde medewerkers en nog meer gespecialiseerde zorg.

  Voor de werknemers van de thuiszorgdiensten is de verandering groter. “We krijgen er in 1 klap enkele duizenden collega’s bij”, lacht Lesley. Een grotere organisatie betekent niet alleen meer collega’s, maar ook andere voordelen, zoals kortere verplaatsingen, meer digitale middelen en een grotere werkzekerheid. “Zeker die digitalisering is een goede zaak”, zegt Lesley. “We stoppen nu veel tijd in administratie. Als we die digitaliseren, komt er nog meer tijd vrij voor onze cliënten.”

   Zorg met een hart

   Zorgen voor anderen zit Lesley in het bloed. “Ik zorg voor mijn cliënten zoals ik zou willen dat er voor mijn ouders of grootouders gezorgd wordt. De dankbaarheid die je krijgt is geweldig. Daar doe ik het voor”, besluit ze.

   Wie is i-mens?

   • Geboren: maart 2020
   • Trotse oprichters: Solidariteit voor het Gezin en de zorgdiensten van ons ziekenfonds (Thuishulp vzw en de thuisverplegingsdiensten)
   • Thuis in zorg aan huis: gezinshulp, poetshulp met en zonder dienstencheques, thuisverpleging, klusjeshulp, kinderzorg …
   • Grootste troef: 12 000 ervaren medewerkers
   • Grootste droom: 24 uur per dag thuiszorg aanbieden in elke fase van het leven
   Home
   Welkom op de S-blog
   Welkom!
   Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.