Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Hoe werkt het: MoveUP, je digitale kinesist

Kreeg je een nieuwe knie of heup? En moet je nu volop revalideren? Dankzij MoveUP, een app met digitale armband, kunnen je arts en kinesist je nog beter begeleiden.
Gezond 30.12.2019
Hoe werkt het: MoveUP, je digitale kinesist

1. Je revalidatiebuddy

Voor je weer de twist mag dansen, moet je flink wat oefeningen doen van je kinesist. Maar soms vergeet je te oefenen. Of heb je er simpelweg geen zin in. Wekenlang elke dag dezelfde oefeningen? Het stelt je karakter op de proef.

MoveUP laat je wél volhouden. Je krijgt een persoonlijk oefenprogramma. En je arts en kinesist zien vanop afstand hoe je revalidatie verloopt. Opgevolgd staat netjes: tussen het ontslag uit het ziekenhuis en de afspraken bij de kinesist/arts zit vaak veel tijd. De app zorgt ervoor dat er opvolging is.

2. De kinepraktijk naar je woonkamer gebracht

  • Een aangepast oefenschema op basis van je medische gegevens, het soort operatie dat je onderging, enzovoort. Elke dag staan de oefeningen op je tablet.
  • Instructievideo’s, die elke beweging uitleggen. Alsof de kinesist naast je staat.
  • Een digitale armband (waarin sensoren zitten), waardoor de kinesist en arts dagelijks een rapport over je vooruitgang krijgen. Zo kunnen ze bijsturen en problemen opsporen. Aan het overbelasten of beweeg je te weinig? De kinesist grijpt in en geeft meer/minder oefeningen of andere (minder belastende) oefeningen.

3. Chatten met de kinesist

  • Handige chatfunctie. Praten met je arts of kine lukt net zoals in hun praktijk. Denk je dat er iets aan de hand is met de wonde? Dan kan de chirurg vanop afstand een kijkje nemen of kan je foto’s doorsturen.
  • De app stelt je vragen over je pijn, de zwelling, of je goed kan slapen ... Zo krijgen de arts en kinesist een volledig zicht op je herstel. Sciencefiction? Neen, wel een voorbeeld van technologische innovatie tot in je woonkamer.
Medische apps terugbetaald
MoveUP is niet gratis. Maar binnenkort is er een terugbetaling voor medische apps zoals MoveUP. Moet jij ook een knie- of heupoperatie ondergaan? Vraag je specialist dan zeker om meer info over de app. We houden je op de hoogte vanaf wanneer er een terugbetaling is.
Alle info over MoveUP
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.