Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Hart boven Hard. En wel nu

Op 12 mei viert burgerbeweging Hart boven Hard zijn 5de verjaardag. Champagne? Neen, wél een grootse manifestatie in hartje Brussel: Right(s) Now! De straat op met 1 doel: meer respect eisen voor onze grondrechten, ook op het vlak van gezondheid en sociale zekerheid.
Samen 27.04.2019
Medeoprichter van Hart boven Hard Wouter Hillaert zal niet ontbreken op de Right(s) Now!-manifestatie.

Kracht van een volk

Medeoprichter van Hart boven Hard Wouter Hillaert zal niet ontbreken op de mars. “Mensen voelen zich vaak alleen, maar een initiatief als dat van ons toont de kracht en macht van een volk om iets op de agenda te zetten. Wat 5 jaar geleden nog absurd leek, is intussen dagelijkse kost. Bijvoorbeeld een plek in een rusthuis die steeds meer kost of medicijnen die duurder worden.”

“2 weken voor de verkiezingen willen we onze politici dwingen om alternatieven op te werpen.”

Medeoprichter van Hart boven Hard Wouter Hillaert zal niet ontbreken op de Right(s) Now!-manifestatie.

Samenwerking en solidariteit

“Onze (groot)ouders streden voor rechten die we vanzelfsprekend vinden, maar die dat niet zijn. Toegang tot medische hulp of terugbetaling van dokterskosten om maar iets te noemen. De winstmarge van een minderheid gooit roet in het eten. Vorig jaar startten we een samenwerking met Tam Tam, een groep van verschillende Franstalige middenveldorganisaties. De samenwerking en solidariteit over de taalgrens heen is uniek.”

Krachtige boodschap voor alternatieven

Right(s) Now! wordt de apotheose van de gezamenlijke campagne. “2 weken voor de verkiezingen willen we onze politici dwingen om alternatieven op te werpen. Het lukt met het klimaat, dus werk, gezondheid en belastingen kunnen volgen. Zolang we maar met veel mensen een krachtige boodschap geven”, weet Wouter.

Fill 1 Created with Sketch.
12
mei
Right(s) Now!
Kom op zondag 12 mei samen met je familie en vrienden naar Brussel en maak er een gezellige namiddag van. Het gedetailleerde programma volgt later. Stip de datum alvast aan in je agenda!
Meer info
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.