Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Getest: Goedkoopste Geneesmiddel

Vlot de goedkoopste versie van een medicijn vinden? Het kan met onze app Goedkoopste Geneesmiddel. Wij testten hoe je bijvoorbeeld tot 30 % kan besparen op je reisapotheek.
Praktisch 26.04.2019
Met de app Goedkoopste Geneesmiddel vind je vlot de goedkoopste versie van een medicijn.

Is duurder beter?

“Wat me geruststelt, is dat de goedkopere medicijnen even goed werken als de duurdere varianten. Ze bevatten dezelfde werkzame bestanddelen en ze worden strikt gecontroleerd.”

Waarom is de app nodig?

“Als je met 3 kinderen op reis gaat, neem je voldoende medicijnen mee. Om de kosten te drukken, kies ik voor goedkopere alternatieven. En die vind ik makkelijk met de app Goedkoopste Geneesmiddel. Een doos Dafalgan kost 3,24 euro, terwijl ik voor Pe-Tam-tabletten maar 2,25 euro neertel. Het alternatief voor neusspray Nasa Rhinatiol kost 6,11 euro in plaats van 7,48 euro.”

Waarop moet je letten?

“Er is een verschil tussen medicijnen op voorschrift en medicijnen die je vrij kan kopen. Ik vraag de dokter dat ze de stofnaam op het voorschrift zet, want dan is de apotheker verplicht om me het goedkoopste middel te geven. Heb ik geen voorschrift nodig, dan vraag ik het goedkoopste alternatief aan de apotheker.”

Hoe gebruik je de app?

“Heel eenvoudig: je tikt het geneesmiddel in dat je zoekt (een deel van de naam volstaat). Je krijgt een lijst, klikt op het middel en kiest de juiste dosis. Je krijgt alle geneesmiddelen met dezelfde werking, met het goedkoopste bovenaan.”

Download de gratis app
Maak de slimme keuze met de app Goedkoopste Geneesmiddel. Download hem gratis via de App Store of Google Play.
Zoek online
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.