Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Dimitri werkt minder, maar ziet zijn zoon meer

Het leven gaat razendsnel. Dimitri (27) ging op de rem staan en koos ervoor om 4/5 te werken, want als jonge papa wil hij meer qualitytime met zijn gezin.
Gezond 02.01.2019
Dimitri werkt deeltijds, zo heeft hij meer tijd voor zijn zoon

Rustig genieten

“We hebben een paar keer een beroep gedaan op de kraamzorg, maar ik wilde toch vooral zelf meer tijd doorbrengen met Akio. Ik wilde in de week ook helpen en van onze baby genieten. Sinds kort neem ik mijn ouderschapsverlof op en werk ik 4 dagen in de week”, vertelt Dimitri. “Ons doel is vooral om het weekend ‘vrij’ te hebben om met z’n drietjes leuke dingen te doen.”

“Iedereen wil een boeiende job, maar daarnaast ook voldoende tijd voor het privéleven.”

Dimitri werkt deeltijds, zo heeft hij meer tijd voor zijn zoon

Geen uitzondering

Is het eigen aan de nieuwe generatie? Onderzoek toont aan dat de jongere werknemer veel dingen belangrijker vindt dan werk. “Iedereen is op zoek naar een boeiende job, maar wil daarnaast voldoende tijd voor het privéleven. Op dat vlak ben ik geen uitzondering. Ik ken ondertussen een pak twintigers die het rustiger aan doen”, stelt Dimitri vast.

Betere werknemer én beter papa

Het zijn de kleine dingen die hem gelukkig maken. “De interactie met mijn zoontje is voorlopig beperkt, maar van een lach op zijn gezicht ben ik in de wolken. Ik geniet er des te meer van als ik niet elke dag de stress van deadlines voel. Ik ben nu een betere werknemer én een betere papa. Financieel is het geen aderlating. En we sparen een dagje crèche uit.”

Extra tijd voor Wikipedia

Dimitri’s motivatie? “Ik wil later geen spijt hebben dat ik te weinig was voor mijn gezin. Pas op, die ‘vrije’ woensdag is goed gevuld. En slaapt zoonlief, dan is er wat extra tijd voor hobby’s. Ik kook graag en ik ben een gedreven Wikipedia-auteur. Daar durf ik wel wat tijd in steken.”

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.