Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

De sandwichgeneratie zit er tot over zijn oren in

De sandwichgeneratie is die generatie die ingeklemd zit tussen opgroeiende kleinkinderen en ouders die extra hulp nodig hebben. Martine (64) weet er alles van. Zij combineert de zorg voor haar kleinkinderen, schoonmoeder en eigen ouders.
Thuis 31.10.2018
Sandwichgeneratie

“Mijn dochter heeft 3 kinderen. Als airhostess is ze vaak langere perioden weg van huis en haar man draait ook lange dagen als zelfstandige. Hun kinderen blijven dus regelmatig bij mij logeren. Met al hun hobby’s vraagt het enige planning om iedereen altijd op tijd ter plaatse te krijgen.”

Soms roep ik wel eens: “Help, ik heb geen tijd voor mezelf!”

Naar de kapper

Ook de schoonmoeder en ouders van Martine, alle 3 krasse negentigers, vragen veel van haar tijd. “Mijn schoonmoeder woont nog altijd alleen. Ik ga wekelijks bij haar schoonmaken, doe de grote inkopen en ga met haar naar de kapper. Bij mijn eigen ouders zijn de taken verdeeld onder de kinderen. Ik sta er in voor de inkopen en rol elke week de krulspelden van mijn moeder in.”

Martine mantelzorg
Hernia

Martine is herniapatiënt en haar rug speelt haar soms parten. “Dan weet ik dat ik het rustiger aan moet doen. Gelukkig vindt niemand mijn hulp vanzelfsprekend. Ik krijg er veel liefde voor terug, dus dan is die rugpijn weer even vergeten”, lacht ze.

IJzeren geheugen

Sommige weekdagen zijn een race tegen de tijd. Gelukkig heeft Martine een ijzeren geheugen dat to-dolijstjes overbodig maakt. “Soms roep ik wel eens: ‘Help, ik heb geen tijd voor mezelf!’ Maar als het te stil wordt in huis, ben ik weer vertrokken. De aard van het beestje, zeker?”
 

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.