Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

“Co-ouderschap mooi in balans”

Toen Ivan (43) en zijn ex uit elkaar gingen, waren hun zoontjes nog heel jong. Co-ouderschap vormde een fikse uitdaging. Toch vonden hij en zijn zoontjes hun weg.
Samen 27.02.2019
Ivan (43) vertelt over het co-ouderschap van zijn zoontjes.

“Leon was pas 3 jaar en Achiel 5”, herinnert Ivan zich. “Ik had tijd nodig om de breuk te verwerken, maar tegelijk was er telkens een week waarin ik fulltime papa was.”

Codewoord: structuur

Met zijn ex bewaarde hij gelukkig een goede verstandhouding en het ‘huishouden’ loopt nu redelijk gesmeerd. “Structuur is het codewoord. Na school is het eerst tijd voor huiswerk en ik ben in de buurt als de jongens me daarbij nodig hebben. Ondertussen kook ik en na het eten doen zij de afwas.”

Niet elke dag gamen

Ook over vrije tijd zijn er afspraken. “De jongens zijn gek van gamen, maar dat kan niet elke dag. Komt er weerstand, dan probeer ik het ‘waarom’ van mijn beslissing uit te leggen”, zegt Ivan.

“Het was een enge gedachte dat iemand anders de kinderen mee zou opvoeden.”

Kanovakantie

Een nieuwe partner lag aanvankelijk moeilijk. “Het was een enge gedachte dat iemand anders de kinderen mee zou opvoeden. Maar sinds anderhalf jaar heb ik een nieuwe vriendin, en ook mijn ex heeft een nieuwe vriend.” Als de jongens er zijn, wonen Ivan en zijn vriendin niet samen, maar ze doen wel dingen met z’n vieren. Zo gaan ze in de zomer op kanovakantie in Zweden.

Evenwicht

“Een nadeel van co-ouderschap? Ik mis de jongens natuurlijk wanneer ze weer naar hun moeder vertrekken. Maar ik heb wel het gevoel dat we een mooi evenwicht gevonden hebben.”

Eerlijke verhalen
Ben je alleenstaande ouder en ben je benieuwd naar andere eerlijke verhalen?
Meer getuigenissen
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.