Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

9x betaalbare sneeuwpret

Hoera, het sneeuwt! Muts aan? Check! Wanten aan? Check! Portemonnee thuisgelaten? Check! 9 tips voor gratis sneeuwpret.
Uit 30.12.2019
9 tips voor betaalbare sneeuwpret

3 sleeën in een sliert vastknopen aan de trekhaak van een auto. En dan gas geven en glijden door de besneeuwde straten! Als kind vond je vast ook iets om van de sneeuw te genieten. Dat je achter die stinkende uitlaat hing? Of je broek scheurde aan de prikkeldraad om op bevroren plassen in de wei te gaan glijden? Dat was je minste zorg.

Vandaag je eigen kinderen achter de uitlaat hangen in het drukke verkeer of de wei insturen: daar pas je wellicht voor. Gelukkig zijn er tal van andere manieren om plezier te beleven in de sneeuw.

Zoek de voetsporen van mensen, honden, katten en vogels
Gratis sneeuwpret
1. Voetsporen in de sneeuw
Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, dat is het niet … Ga met je kind op ontdekkingstocht in de sneeuw. Zoek de voetsporen van mensen, honden, katten, vogels of andere dieren en probeer ze achterna te gaan.
Maak sneeuwengeltjes
Gratis sneeuwpret
2. Sneeuwengeltjes maken
Het concept? Plat op de rug liggen in de sneeuw. En armen en benen op en neer laten gaan als ruitenwissers. Tip: draag waterdichte kledij. Er is niks vervelender dan ijswater in de onderbroek.
Maak een iglo met een emmer of bak als vorm
Gratis sneeuwpret
3. Kapitein Iglo
Om een iglo te maken hoef je geen architect of ingenieur te zijn. Neem een stevige bak of emmer. Vul die met sneeuw. Druk stevig aan. Keer de bak of emmer om en je hebt je 1ste steen.
Sneeuwballengevecht!
Gratis sneeuwpret
4. Sneeuwballengevecht
De klassieker der klassiekers. Gooien maar! Het liefst raak.
Winterwandelen
Gratis sneeuwpret
5. Sneeuwwandeling
Wandelen is altijd leuk, maar op winterse dagen heeft het ook nog eens iets sprookjesachtig. De krakende sneeuw, de gedempte geluiden, het vooruitzicht van die warme kop chocolademelk bij het thuiskomen … Inspiratie voor mooie wandelroutes vind je op www.wandelknooppunt.be.
Glijden maar
Gratis sneeuwpret
6. Geinig glijden
Met de slee, een snowboard, een rubberen band, of gewoon plat op de buik: glijden maar!
Maak eens een sneeuwtaart of sneeuwkasteel.
Gratis sneeuwpret
7. Creatief met sneeuw
Een sneeuwpop, dat ken je al. Maar wat dacht je van een sneeuwraket, een sneeuwtaart of een sneeuwkasteel? Met zandbakvormjes of wat kookgerei kan je al aardig aan de slag.
Als de sneeuw al een tijdje aangehard is, kan je ook een ijskegelbaan maken
Gratis sneeuwpret
8. Sneeuwkegelen
Als de sneeuw al een tijdje aangehard is, kan je ook een ijskegelbaan maken. Wat lege flessen gebruik je als kegels. Neem er een bal bij en je hebt meteen een kegelspel.
Kom even binnen voor wat winters knutselplezier.
Gratis sneeuwpret
9. Alle sneeuw gesmolten?
Kom dan even binnen voor wat winters knutselplezier. Knutsel een sneeuwpop ineen met karton en watten. Of maak sneeuwvlokjes met een perforator en laat het sneeuwen in de woonkamer.

>> Ga je deze winter skiën? Zo voorkom je blessures! 

Verzekerd op sneeuwvakantie
Als lid van ons ziekenfonds ben je wereldwijd verzekerd voor medische kosten. Onze alarmcentrale Mutas biedt administratieve, medische en financiële bijstand bij medische zorg in het buitenland.
Meer info over de Mutas-reisbijstand
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.