Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

5 redenen om je opname in het ziekenhuis te melden

Moet je binnenkort naar het ziekenhuis? Laat het ons dan nu al weten, en wel om deze 5 goede redenen.
Praktisch 31.10.2018
ziekenhuisopname melden
1. Kosten besparen

Wist je dat jouw keuzes bij je opname een invloed hebben op je eindfactuur? Ons ziekenfonds helpt je graag om de beste keuzes te maken, zoals een een-of tweepersoonskamer. We vertellen je hoe je supplementen vermijdt en in welke ziekenhuizen je meer of minder betaalt voor dezelfde ingreep. Ontdek onze tips en doe vooraf alvast de test op www.meldjeopname.be.

2. Hulp bij papierwerk

Bij een ziekenhuisverblijf kijk je tegen een hele papierwinkel aan. Onze medewerkers vertellen je welke formulieren je moet voorbereiden, bijvoorbeeld om je werkgever op de hoogte te brengen van je arbeidsongeschiktheid na je opname. Zo ontvang je zonder problemen je ziekte-uitkering.

3. Nazorg verzekerd

Als je opgenomen wordt in het ziekenhuis, weet je vooraf vaak al dat je nadien hulp nodig zal hebben. Kinesitherapie of hulp in het huishouden bijvoorbeeld. Ons ziekenfonds informeert je over het zorgaanbod en helpt je bij de aanvraag van onder andere poetshulp, thuisverpleging, vervoer naar het ziekenhuis of medisch materiaal.

4. Zorgeloos vertrek

Wat mag je zeker niet vergeten als je naar het ziekenhuis vertrekt? We helpen je graag met je checklist. Kijk op www.meldjeopname.be voor een volledige check-list van administratieve, medische en persoonlijke benodigdheden.

5. Check je lidmaatschap bij het ziekenfonds

Het is belangrijk vooraf te weten of je in orde bent met de verplichte ziekteverzekering en de ledenbijdrage van het ziekenfonds. Want alleen dan heb je recht op alle terugbetalingen en voordelen die ons ziekenfonds je biedt als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.