Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Weg met droge handen!

Ook last van droge, pijnlijke, rode of jeukende handen door ze te vaak te wassen? Gelukkig bestaan er heel wat trucjes om je handen beter te leren verzorgen. Interesse? Ontdek hier onze 7 handige tips!
Gezond 31.03.2020
weg met droge handen

Wanneer je je handen vaak wast, was je het vet van je huid. Je huid wordt daardoor droog, rood en pijnlijk. Om droge handen te voorkomen of verzorgen, kan je de volgende tips uitproberen:

  1. Was je handen met lauw water. Heet water is veel extremer voor je huid.

  2. Kies voor een handzeep voor mensen met een gevoelige huid. Ook geparfumeerde zeep kan je huid irriteren, dus je kiest beter eentje zonder parfum.

  3. Gebruik meteen na het handenwassen een hydraterende handcrème. Zo’n crème werkt beter als je handen nog wat klam zijn. Je kan ook voor pure vaseline kiezen.

  4. Sommige mensen reageren beter op desinfecterende gel dan op handzeep. Het kan dus interessant zijn om te kijken waar jouw handen het minst last van hebben.

  5. Droog je handen goed af met wegwerpdoekjes of een handdoek uit katoen. Handdoeken uit polyester kunnen voor meer huidirritatie zorgen.

  6. Vermijd water zoveel mogelijk, behalve natuurlijk als je je handen wast. Bij het schoonmaken kan je bijvoorbeeld handschoenen dragen.

  7. Leg je handen in de watten en scrub ze wekelijks. Ga voor een zachte, hydraterende scrub met kleine korrels. Grove korrels kunnen je huid verder beschadigen.

Krijg je kloven klein

Heb je kloven in je handen door ze te vaak te wassen? Smeer de kloven dan in met vaseline. Daardoor krijgen ze een beschermlaagje en doen ze minder pijn. Met een pleister erop blijft de vaseline ook een pak beter zitten.

Extreme eczeem

Heb je veel last van eczeem en helpen de bovenstaande tips niet? Bel dan naar je huisarts en vraag om raad. Hij of zij zal je zeker verder kunnen helpen.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.