Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Warme dagen? Draag mee zorg voor senioren!

Sta jij mee in voor de zorg van je oudere ouder(s), buur of vriend? Zorg er dan voor dat ze tijdens warme dagen extra ondersteund en geïnformeerd worden. Want senioren zijn door hun leeftijd veel kwetsbaarder voor de hitte.
Gezond 23.07.2019
Hittegolf senioren

Ben je ouder dan 65 jaar, dan voel je hitte minder goed aan. Ook zweet je niet meer zo efficiënt. Dit kan gevaarlijk zijn tijdens warme dagen. Bij een hittegolf is het zeker aangeraden om 65-plussers goed te informeren over hoe ze kunnen omgaan met de hitte.

Informeer hen.

Is er een hittegolf aangekondigd of wordt het binnenkort heel warm? Praat dan met senioren en leg hen uit waarop er gelet kan worden. Zo drinken ze het best voldoende water en blijven ze beter binnen.

Kies een buddy.

Zoek een buddy voor oudere of hulpbehoevende ouders, buren … wanneer je zelf niet beschikbaar bent om voor hen te zorgen. Zorg ervoor dat de buddy op regelmatige tijdstippen eens langsgaat. Geef hen ook een kopie van de huissleutel. Zo kunnen ze hen altijd vlot bereiken indien nodig.

Waarschuw de omgeving.

Vertrek je op reis in de warme zomermaanden en kan je je ouders, buur of vriend niet regelmatig bezoeken? Breng dan thuiszorg, de huisarts, het gemeentebestuur ... op de hoogte van je afwezigheid. Zo kunnen zij mee een oogje in het zeil houden.

Maak een lijst.

Maak een lijstje met belangrijke telefoonnummers en plaats het bij de telefoon. Senioren kunnen zo makkelijk iemand opbellen wanneer het nodig zou zijn. Stel ook een dossiertje op met alle belangrijke en nuttige informatie voor het geval een ziekenhuisopname nodig is.

Blijf bereikbaar.

Zorg ervoor dat je altijd bereikbaar bent op je gsm en bel regelmatig op een afgesproken tijdstip om te vragen hoe het met hen gaat.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.