Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Schoolspullen kiezen voor een stoere prinses

Het schooljaar staat voor de deur. Ouders worden dus opnieuw bestookt door winkels met hippe schoolspullen. Maar die zijn vaak wel heel genderstereotiep (lees, prinsessen voor meisjes, dino's voor jongens).
Thuis 23.08.2019
stoer meisje speelt met vliegtuig
Tegen de stroom in

Je zoontje kijkt je smekend aan met zijn allerliefste snoetje en krijgt de stoere dinorugzak. Je dochter wil voor de turnles de roze gympjes van hello Kitty. Dit klinkt voor heel veel ouders herkenbaar.

Maar wat doe je als je dochter tegen de stroom ingaat en turnpantoffels wil met een autoprint? Of als je zoon tuk is op de nieuwe pennenzak van K3?

Veel ouders vinden het dan  een stuk moeilijker om mee om te gaan in de keuze van hun kind. Net door het stereotiepe beeld dat in onze samenleving heeft.

Maar... is het zor erg dat Felix liefst op een prachtige roze fiets naar school gaat? Moet Marie echt een pen met bloemetjes kiezen als ze liever eentje wil met slangenprint?

Verandering begint bij onszelf

Kleur als ouder zelf buiten de genderstereotiepe lijnen: papa, neem gerust het strijkijzer vast of kam 's ochtends eens het haar van je kinderen. Mama, laat je gaan met de haagschaar of zet het vuilnis buiten.

Als Noor en Camille zin hebben om met auto's of actiefiguren te spelen, laat ze dan het roze eiland verlaten. Voelt Matteo zich eerder thuis in de poppenhoek of het keukentje, laat hem dan zijn gang gaan. Alleen zo geven we onze kinderen de kans om hun eigen talenten en capaciteiten ten volle te ontwikkelen. En dat willen we allemaal, toch?

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.