Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Op gezondheidsreis met Fontana? Gewoon doen!

Heb je last van reuma, problemen met je luchtwegen of gewoon nood aan een ontspannende vakantie? Dan kan je bij reisspecialist Fontana terecht voor een kuurprogramma op maat tijdens een rustgevend buitenlands verblijf.
Uit 15.10.2018
Gezondheidsvakantie
Fontana vakantie
Kwaliteit gaat voor

Zeg niet zomaar ‘wellnessreis’ tegen de gezondheidsreizen van de Nederlandse touroperator Fontana. Al meer dan 35 jaar biedt deze ervaren reisspecialist vakanties in Midden- en Oost-Europa aan, waarin jouw gezondheid en welzijn de hoofdrol spelen. Afhankelijk van je fysieke en mentale toestand en je persoonlijke behoeften krijg je bij Fontana een ontspannend en helend kuurprogramma voorgeschoteld waar je helemaal van opkikkert. 

Zaakvoerster Christiana, die jarenlang voor Fontana werkte voor ze in 2011 het bedrijf overnam, onderhoudt persoonlijk contact met alle deelnemende hotels. De lat ligt duidelijk hoog: Fontana biedt enkel kuurvakanties aan waar ze 100 % achter staat. Samen met haar team bezoekt Christiana alle hotels en kuuroorden, zorgt ze voortdurend voor verbeteringen en pakt ze klachten aan wanneer die zich stellen. Ga je op reis met Fontana, dan ben je verzekerd van een topservice. De klant is koning!

“Ik reisde alleen, maar dankzij de goede zorgen van Julia, de hostess van Fontana, voelde ik me meteen op mijn gemak.”

Verlichting voor elke klacht

Bij Fontana kan je kiezen uit lifestyle- en medische kuurreizen, naargelang de aanwezigheid en de aard van je gezondheidsproblemen. Het ruime aanbod voldoet aan de meest uiteenlopende behoeften van de klanten. Sommige oorden zijn meer geschikt om stressklachten aan te pakken, andere lenen zich door hun ligging en de aangeboden therapieën dan weer beter voor mensen met astma of luchtwegproblemen. Weer andere locaties hebben alles in huis om reuma, RSD (complex regionaal pijnsyndroom) of artroseklachten te behandelen. Hoe dan ook staat de medische expertise steeds centraal.

Kuren op maat

De 1ste ochtend start overal met een medisch onderzoek. In combinatie met je voorgeschiedenis schrijft een gekwalificeerde arts ter plaatse je vervolgens een behandelprogramma voor, dat afgestemd is op jouw individuele noden. Het staat je natuurlijk vrij dat te volgen. Van preventieve behandelingen tot mobilisatie-oefeningen, modderpakkingen en massages: na je vakantie voel je de weldadige effecten nog lange tijd doorwerken. Op voorwaarde dat je de aangeleerde oefeningen of activiteiten thuis voortzet, natuurlijk. Zo geniet je achteraf gegarandeerd van een betere levenskwaliteit.


“Als je je klachten écht wil aanpakken, moet je durven doorzetten. Een verblijf van 2 of 3 weken is zeker aangewezen.”

Oost-Europese expertise

Bert en zijn vrouw Viviane uit Leuven zijn intussen echte Fontana-fans. Door haar meervoudige artrose ligt voor Viviane de focus op het verminderen van haar lichamelijke klachten. Een medische kuurreis is voor haar dus de beste keuze. Na een 1ste vakantie in 2016 naar Roemenië, schreven ze zich vorig jaar opnieuw in voor een gezondheidsreis naar Boedapest. Waarom die bestemmingen? Simpel: in België zijn we nog niet zo vertrouwd met het concept ‘gezondheidsreizen’, dus brengt Fontana je bij voorkeur naar Oost-Europese landen, waar de échte welzijnsspecialisten zitten. 

“Ik kreeg 20 behandelingen per week en kon ook genieten van heel wat wellnessfaciliteiten en randactiviteiten.”
 

Genieten van uitstapjes

Kan je tussen al die behandelingen door ook nog iets van de regio zien? Wees gerust, afhankelijk van je programma is er zeker tijd voor nevenactiviteiten. Zo kon Christina, die in 2017 naar Boedapest trok voor een lifestyle-kuurreis, regelmatig met een huurfiets eropuit trekken om het Margaretha-eiland en de stad te verkennen. En voor mensen met meer behandelingen per dag zijn er sowieso een aantal vaste uitstappen naar bezienswaardigheden gepland. Zo krijgt je gezondheidsreis ook nog een cultureel kantje. Leuk voor het fotoalbum, toch?

“Op zondag zijn er geen behandelingen en is iedereen vrij om te doen wat hij wil.” 

Fietstocht
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.