Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Naaktmodel Kim: “Een lichaam hoeft niet perfect te zijn om naakt te poseren”

Kim Van Moer is 41, mama van 2 kinderen en naaktmodel. Omdat ze houdt van fotografie én omdat ze wil aantonen dat perfectie een relatief begrip is.
Samen 29.04.2020
“Een lichaam hoeft niet perfect te zijn om naakt te poseren”
Trots op mijn lichaam

“Het is 8 jaar geleden dat ik voor het eerst naakt poseerde voor een fotograaf. Op dat moment was ik 34. In mijn jonge jaren had ik wel wat modellenwerk gedaan, maar de ideale maten waren na mijn 2 zwangerschappen voorgoed verdwenen”, vertelt Kim.

“Door de jaren werden mijn heupen wat breder en kreeg ik een klein buikje, maar ik ben wel nog altijd trots op mijn lichaam. Om dat te tonen liet ik die 1ste naaktfoto’s nemen. Onder het motto: ‘Kijk, ik mag er best nog zijn’. Het waren artistieke foto’s waarmee ik echt blij was.

“Kijk, ik mag er best nog zijn"

Naaktmodel voor tekenscholen

Nadien volgden er nog andere fotosessies, maar ik werd ook naaktmodel voor een aantal tekenscholen. Dat doe ik zo’n 7 tot 8 keer per maand, een sessie duurt ongeveer 3 uur. Beschouw het maar als een uit de hand gelopen hobby”, lacht Kim.

Mijn familie en vrienden weten ervan en staan achter mij. Wat niet wegneemt dat ik weleens een negatieve reactie kreeg: ‘Allee, is dat op jouw leeftijd nog nodig?’. Maar dan antwoord ik snel dat het mijn leven is en dat ik écht graag poseer.”

Naaktmodel voor tekenscholen
Het liefst een kilootje meer

“Het is ook een statement naar de omgeving. Ik wil tonen dat je niet het perfecte lichaam hoeft te hebben om naakt te poseren. Integendeel, in de tekenscholen zijn ze eerder op zoek naar een naaktmodel met een echt mannen- of vrouwenlichaam, het liefst met een kilootje meer. Het leven zoals het is, zeg maar.”

De resultaten – een foto of tekening – toon ik ook aan mijn kinderen. Als tiener was ik een bonenstaak en kreeg ik weleens de naam ‘tante Sidonia’ naar mijn hoofd geslingerd. Daarom vind ik het des te belangrijker om mijn kinderen te leren dat de perfectie een uitzondering is en dat ze trots moeten zijn op hoe ze eruitzien.”

Het leven zoals het is: 5 ‘body-positievelingen ’
Body positivity is een manier om je lijf te omarmen. Mét alle imperfecties. Dat is wat Kim doet. Maar soms gaat dat met vallen en opstaan. Dat vertellen ook deze 5 ‘body-positieve’ mensen.
Lees hun verhaal
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.