Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Ik ga op reis en ik neem mee: een verzekering

Nederland, Marokko of Venezuela? Hoe dichtbij of ver je vakantie je ook over de grens brengt: dankzij Mutas is medische bijstand slechts één telefoontje van je verwijderd. Dat mochten Kim (41) en Daria (29) ondervinden, toen ze samen gingen scooteren in Vietnam ...
Praktisch 05.06.2019
Ik ga op reis en ik neem mee: een reisverzekering

1 Vietnamees op de 2 heeft een brommer. En dus doe je op reis zoals de locals doen: helm op en vroemen maar! “Op de 4de dag van onze rondreis huurden we een brommer”, blikken Kim en Daria terug. “We verbleven toen in Sapa, een bergstadje omringd door groene bergen en rijstvelden. Een ideaal vervoermiddel dus om de omgeving te verkennen.”

Een stevig reisongeval

Voor Daria was het de 1ste keer dat ze op een scooter zat. Daarom nam Kim het stuur. “Sommige wegen lagen er wat nat bij. Toen we in een putje reden, gingen we onderuit ...” Daria kwam er op het 1ste gezicht met een stel blauwe billen vanaf. Later in België bleek ze wel een stevige kneuzing van het stuitbeen en de bilspier te hebben. Kim ving de zwaarste klap op.

Medische zorg in het buitenland

Even Mutas bellen

“Een gids die achter ons reed, belde meteen de verhuurder van de scooter. Die kwam met de taxi om zijn scooter te bekijken en diezelfde taxi bracht ons naar het ziekenhuis. Daar werden röntgenfoto’s gemaakt en bleek Kims arm gebroken. Uit een verderop gelegen dorp werd een steunverband overgebracht”, vertellen Kim en Daria.

“We werden allebei opgelapt en hadden intussen contact met Mutas. Een medewerker van de alarmcentrale maakte ons wegwijs in de procedure (medisch verslag vragen, documenten naar Mutas sturen, enzovoort). We hebben ook de röntgenfoto en een foto van het steunverband doorgestuurd. Een arts van Mutas heeft die bekeken en bevestigd dat de diagnose en behandeling correct waren.”

Zorgeloos verder reizen

Gebroken arm of niet. Bont en blauwe billen of niet. De 2 vriendinnen waren vastbesloten om hun reis voort te zetten. “Dezelfde avond hebben we nog een nachtbus genomen. Heel comfortabel was het niet”, gniffelt het duo. “Bovendien heeft de bus ook nog in panne gestaan. Maar dat is nu eenmaal deel van het avontuur.” Na enkele dagen ging het al beter. Hoewel Kim het wat rustig aan deed, zijn ze toen zelfs nog gaan kajakken ...

Medische zorg in het buitenland

“Of we op een bepaald moment bang waren? Mocht er een operatie nodig geweest zijn, dan hadden we wellicht schrik gehad. Al met al is alles vlot verlopen. In het ziekenhuis was de tijd enkele decennia blijven stilstaan, maar het personeel ging heel professioneel te werk”, besluiten Daria en Kim, die in 2019 naar Cuba trekken. “Maar een rondrit op een scooter zit er wellicht niet meer in.”

Checklist voor slimme reizigers

Vertrek je op reis? Check dan zeker deze verzekeringen:

  • Ziekteverzekering: bij medische problemen in het buitenland kan je een beroep doen op de alarmcentrale van Mutas. Die is inbegrepen in je lidmaatschap bij ons ziekenfonds. Mutas is dag en nacht bereikbaar op +32 2 272 08 80. Je kan ook online een aangifte doen.
  • Autoverzekering voor autovakantie: is die ook in het buitenland gedekt?
  • Familiale verzekering en rechtsbijstandverzekering: voor als jij of een van je gezinsleden in het buitenland schade berokkent aan voertuigen, hotel, derden ...
  • Annulatieverzekering: voor vluchten, huurvoertuigen, verblijven ...
Verzekeringschecklist voor slimmer reizigers
Neem een reisverzekering
Ga net als Daria en Kim goed verzekerd op reis. Sluit je aan bij ons ziekenfonds
• Reis zonder zorgen de wereld rond.
• Geniet van wereldwijde medische bijstand.
• Onmiddellijk hulp en advies met 1 telefoontje.
• Inbegrepen in je lidmaatschap bij ons ziekenfonds.
Meer info over reisbijstand Mutas
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.