Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Medische zorg in het buitenland via Mutas Online

Als lid van ons ziekenfonds kan je rekenen op medische reisbijstand in het buitenland. Daarvoor kan je ons altijd bereiken via telefoon, fax of e-mail. Maar nu ook via ons nieuwe online platform Mutas Online.
Uit 31.10.2018
medische bijstand op vakantie
Probleem?

Mijn vader moest op vakantie in het buitenland een niersteen laten verwijderen. Daarvoor werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig kon hij nadien zonder probleem zijn vakantie verderzetten.

Aangifte?

Via Mutas Online deed ik aangifte van de opname en behandeling. Door mijn gsm-nummer en ziekenfonds in te voeren, ontving ik een sms-code. Daarmee kreeg ik toegang tot het invulformulier. Zo’n online aangifte is echt verbazend snel en eenvoudig!

Opvolging?

Mutas bevestigde de ontvangst van mijn aangifte via sms. Daarna belde een medewerker me op om de nodige informatie uit te wisselen. 
 

Mutas online platform
Waar?

Op www.mutas.be/online kan je aangifte doen van een ziekenhuisopname of andere dokterskosten. Via ‘Mijn historiek’ kan je achteraf nog bijkomende documenten naar Mutas sturen.

"Zo’n online aangifte is echt verbazend snel en eenvoudig!"

Ervaring?

Heel handig dat je nu online aangifte kan doen! Ik ben ook heel tevreden over de medewerkers van de alarmcentrale en de vlotte afhandeling van dit dossier. Mutas nam de kosten van de opname ten laste, waardoor wij na de ingreep nog volop van onze vakantie konden genieten.
 

 

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.