Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Mazelen voorkomen? Zo bescherm je jezelf optimaal

Mazelen is aan een opmars bezig in ons land. De ziekte treft vooral kinderen, maar ook volwassenen kunnen besmet raken. Ben je tussen 20 en 45 jaar en heb je de mazelen nog niet gehad? Dan ben je misschien niet of onvoldoende beschermd. Ga daarom na hoe het met jouw inentingen zit.
Gezond 20.05.2019
Mazelen

Wat is de mazelen?

Mazelen is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte kan ook ernstige gevolgen met zich meebrengen. Je raakt makkelijk besmet wanneer een besmet persoon in je omgeving praat, hoest of niest.

De symptomen:

  • koorts
  • hoesten
  • rode ogen
  • rode huiduitslag.

In zeldzame gevallen kan het ook gevaarlijke ontstekingen veroorzaken. Jezelf laten vaccineren tegen mazelen is dus een goed idee. Vaccins zijn ook erg effectief, volkomen veilig en worden pas toegediend na jarenlang onderzoek en grondige testen.

Laat je vaccineren tegen de mazelen

Het Priorix-vaccin is een combinatievaccin tegen mazelen, bof en rode hond. Je hebt 2 inentingen nodig, met minstens 4 weken ertussen. Als je al 1 vaccin toegediend kreeg, heb je enkel nog een herhalingsinenting nodig. Weet je niet goed of je (optimaal) gevaccineerd bent? Vraag het aan je arts of bekijk het online via MyHealthViewer​.

Hoeveel kost een vaccin?

Voor het mazelenvaccin betaal je 6,07 euro. Verder betaal je nog de standaard consultatie bij de dokter. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan kost het vaccin 3,64 euro.

Ons ziekenfonds geeft bovendien een extra voordeel tot 25 euro per jaar voor erkende vaccins zoals het mazelenvaccin.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.