Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

In lockdown? Zo zorg je goed voor jezelf!

In deze uitdagende tijden is het een uitstekend plan om extra goed voor jezelf te zorgen. En voor de mensen om je heen. Hoe doe je dat? Met ons praktische zelfzorgplan blijf jij thuis gezond. Handig, toch?
Gezond 23.03.2020
In lockdown? Zo zorg je goed voor jzelf!

Eet gezond

Wist je dat te veel suiker je weerstand ondermijnt? Eet daarom gevarieerd en gezond, dat is de beste manier om je immuunsysteem op peil te houden. Kies voor voldoende groenten en fruit, peulvruchten en volkoren producten. Drink ook elke dag 8 grote glazen water. Geen inspiratie om te koken? Op www.lekkernormaal.be vind je heel wat heerlijke en makkelijke recepten.

Deel je dag goed in

Een goede dagindeling zorg voor rust én geeft je energie. Met deze tips stel je makkelijk een routine op:

  • Zet elke ochtend even alle ramen open. Zo verlucht je je huis grondig.
  • Begin elke dag met een gezond ontbijt. Geen brood in huis? Geen probleem! Denk eens aan havermoutpap of (diepvries)fruit met yoghurt en nootjes.
  • Eet zoveel mogelijk op vaste uren.
  • Las dagelijks een beweegmomentje in. Zoek online leuke yoga- of turnfilmpjes, maak ruimte voor je scherm en beweeg een 20-tal minuutjes. Of zet je lievelingsmuziek op en dans de pannen van het dak!
  • Ga elke dag rond hetzelfde uur slapen. Het is ook belangrijk om voldoende te slapen. Meer slaaptips nodig? Die vind je hier!

Plan leuke activiteiten

Eindelijk heb je tijd voor plezierige en nuttige activiteiten. Ze zorgen voor afleiding en houden je mentaal gezond. Maak samen met je huisgenoten een to-dolijstje en ga aan de slag! Heb je geen huisgenoten? Geen nood, ook alleen kan je van alles doen!

  • Maak een fotoalbum van je laatste reis. Zo haal je al die heerlijke momenten nog eens op!
  • Bekijk een mooie documentaire op Netflix of kies voor een luisterverhaal op Spotify.
  • Ga voor een grondige lenteschoonmaak. Dat kan ook met kinderen in huis. Hier zie je welke klusjes voor welke leeftijd prima geschikt zijn. Geen talent blijft onbenut!
  • Ontdek een nieuwe hobby, zoals breien, puzzelen of kleuren voor volwassenen. Of leer naaien en help mee mondmaskers maken!
  • Heb jij ook een stapel ongelezen boeken liggen? Dan is het nu het ideale moment om er eentje te verslinden!

 

Ga naar buiten

Trek elke dag eens de natuur in! Hou je aan de veiligheidsmaatregelen, maar geniet vooral van de krokusjes, bloesems en de frisse lucht.

Heb je een tuin? Dan kan je er sporten, tuinieren of een avonturenparcours voor de kinderen maken. Ook buiten eten is een goed idee, zelfs als het fris is. Want 15 minuutjes zon helpen je vaak beter te beschermen tegen infecties dan superfoods of dure supplementen!

Ga naar buiten

Hou contact

Bel of Skype elke dag met vrienden of familie. Probeer wat luchtigheid en humor in je gesprekken te steken. Want stiekem hebben we dat allemaal nodig! Mocht je nog verdere steun of een luisterend oor zoeken, dan kan je ook altijd bij Tele-onthaal terecht.

Neem informatiepauzes

Je hoeft niet constant naar corona-updates te luisteren. Geef je hoofd leukere zaken om aan te denken. Heb je toch last van rondspokende negatieve gedachten? Je bent zeker niet alleen. Bekijk onze tips om ermee om te gaan.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.