Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
Leg jij de lat te hoog?
Heb jij het ook altijd druk, druk, druk? Dan ben je niet alleen! Uit een enquête bij 5000 personen blijkt dat 65 % vindt dat ze te veel druk of stress ervaren in het dagelijks leven. Stress heeft iedereen wel eens, maar voor 25 % is de stress té hoog en wordt het problematisch.
Gezond 20.11.2018
Mentaal welzijn #Ikbenik campagne geestelijk gezondheid
Maatschappelijke druk

8 op de 10 respondenten vinden dat er vanuit de maatschappij druk opgelegd wordt om in bijna alles perfect te zijn. 7 op de 10 ervaren dat als een last. Vrouwen ervaren ook meer druk dan mannen - respectievelijk 71 % en 51 %. De hoogste stresspiek zit bij 36- tot 45-jarigen en stress daalt naarmate je ouder wordt.

enquête stress en druk perfectionisme
Perfectionisme

Mensen die perfectionistisch aangelegd zijn, zeggen vaker dat ze druk ervaren vanuit de maatschappij. 87 % van de perfectionisten geeft namelijk aan dat ze te veel druk of stress ervaren en 88 % vindt geen goede balans tussen werk en privé. We maken hierbij een onderscheid tussen mensen die de lat hoog leggen en ‘gezond streven’, en mensen die de lat zó hoog leggen dat ze nooit tevreden zijn, oftewel de perfectionisten.

Werk jij deeltijds en krijg je wel eens tot je eigen ongenoegen te horen dat je dan ‘lekker veel tijd voor jezelf' hebt? Uit de enquête blijkt dat mensen die deeltijds werken evenveel stress ervaren in hun dagelijks leven. Deeltijds werken staat dus zeker niet altijd gelijk aan ‘meer tijd voor jezelf’.

enquête stress en druk perfectionisme
Bekijk het verhaal van Tanja

Ook Tanja weet hoe het voelt om tegelijkertijd een goede moeder te willen zijn, haar huishouden op orde te hebben, goed te presteren op het werk en een goede vriendin of partner te willen zijn.

Hoe hoog leg jij de lat?
Doe de test en train je mentale fitheid
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.