Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
Laat je buurt bloeien!
Alleen is maar niks, dus een fijne buurt is goud waard. Op 24 mei plaatst de Europese Burendag je buren in de kijker. Ook S-Plus en Bond Moyson vinden het belangrijk om mensen die zich inzetten voor hun buurt in de bloemetjes te zetten.
Samen 08.05.2019
dag van de buren
Dankbaarheid en motivatie

“Ons ziekenfonds en S-Plus willen het belang van vrijwilliger engagement benadrukken. Hun inzet is onbetaalbaar. Vandaar de actie ‘Laat je buurt bloeien’. Enerzijds willen we onze dankbaarheid uiten ten opzichte van al de mensen die zich vrijwillig inzetten in de buurt. Anderzijds willen we het belang aantonen van zo’n inzet en mensen motiveren om zich ook te engageren”, vertelt initiatiefneemster Delphine Verscheure.

De inzet van vrijwilliger engagement in de buurt is onbetaalbaar.

Enquête

Tot eind mei organiseert S-Plus daarom een heuse campagne. “We nemen een enquête af waarbij we polsen naar het welbevinden van mensen in hun buurt. Hoe prettig vind je het er om te wonen? Hoe zorgzaam is je buurt en wat leeft er? Nadien verwerken we de resultaten.”

Zakjes bloemzaadjes en postkaartjes

“Daarnaast loopt er een actie op onze Facebookpagina. We roepen mensen op om hun buren te bedanken. Iedere deelnemer die een verhaal post, krijgt een zakje bloemzaadjes en een kaartje. En de 5 mooiste verhalen worden extra beloond met een bloemetje aan huis in de week van 24 mei. We leggen dat ook vast in een leuk filmpje”, aldus Delphine.

Marktactie

Maar de bloemzaadjesactie gaat nog breder. “We gaan in heel West-Vlaanderen ook op heel wat plekken staan waar veel mensen samenkomen, op een event of op de markt. Ook daar zullen we zakjes met bloemzaadjes en kaartjes uitdelen.” Juist, een fijne buurt, dat verdient een bloemetje!

Dankjewel buren!
Zet je buur in de bloemetjes en inspireer ons en anderen met jouw persoonlijk verhaal. Eke bedanking verdient een kaartje en een zakje bloemzaadjes. De 5 mooiste verhalen worden beloond met een bloemetje aan huis. Bedanken kan van 23 april tot en met 15 mei. De winnaars worden bekend gemaakt op 17 mei.
Bedank je buur
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.