Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
Komaf maken met armoede? Zo kan je helpen!
Het aantal mensen met een leefloon? Het aantal Belgen dat bij de Voedselbanken aanklopt? Het aantal Vlamingen dat een doktersbezoek uitstelt om financiële reden? Jaar na jaar worden ze talrijker. Maar kan je daar nu ‘als gewone Vlaming’ zelf iets aan doen? Yes, you can!
Samen 13.12.2018
Komaf maken met armoede? Zo kan je helpen!

Hoewel armoede niet altijd zichtbaar is, blijft het een groot probleem in ons land. Bijna 16 % van de Belgen loopt vandaag het risico in armoede te belanden. Dat zijn er meer dan 1,8 miljoen, of bijna 1 op de 6.

Armoede gaat bij ons al 10 jaar in stijgende lijn. Elk jaar met misschien ‘slechts’ enkele procentpunten na de komma. Maar op de lange termijn telt dat flink op. Want achter elk procentpuntje schuilen tienduizenden mensen die met zorgen opstaan en ermee gaan slapen.

Luister naar mensen in problemen, lees over de oorzaken en gevolgen van armoede of sluit je aan bij een lokale werkgroep.

Zo kan je zelf je steentje bijdragen in de strijd tegen armoede

1. Armoede begrijpen

Luister naar mensen in problemen, lees over de oorzaken en gevolgen van armoede of sluit je aan bij een lokale werkgroep.

2. Laat je stem horen

Maak komaf met armoede en kom op 16 februari 2019 naar de Magdalenazaal in Brussel. Bepaal er samen met een hele reeks verenigingen uit het middenveld de speerpunten voor armoedebestrijding in de aanloop naar de verkiezingen van mei 2019. Met interessante panelgesprekken, lezingen en de kans om te stemmen over wat volgens jou dé prioriteit is. Schrijf je vandaag nog in!

3. Engageer jezelf in je buurt

En leer nieuwe mensen kennen. Een sterk burennetwerk waarin iedereen elkaar helpt is een belangrijke steun voor mensen in armoede.

4. Doe een gift

Doneer een bedrag aan een goed doel dat zich inzet voor armen en geef mensen in armoede opnieuw een kans in onze maatschappij. Of neem een goed doel op in je testament.

5. Doe mee aan een actie

Sport, brei of maak soep en help hiermee mensen in armoede.

6. Word vrijwilliger

Fotograaf, boekhouder of handige harry? Enthousiasme is het meest gezochte talent! Engageer je om een lokale organisatie op vrijwillige basis te versterken.

Engageer je om een lokale organisatie op vrijwillige basis te versterken.
Komaf met armoede
Op 16 februari 2019 laten we onze stem horen en dagen we politici uit om van armoede een prioriteit te maken. Op een grote bijeenkomst in Brussel bepalen we allemaal samen welke voorstellen onze speerpunten worden.
Schrijf je in voor de campagnedag
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.