Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Huisapotheker Geertrui laat patiënten zich thuis voelen

Huisapotheker Geertrui is een van de drijvende krachten achter Apotheek Loksbergen. In 2017 mocht ze zich ‘Huisapotheker van het jaar’ noemen. Haar geheim? Een vertrouwensrelatie opbouwen met elk van haar klanten.
Samen 24.02.2019
Huisapotheker Geertrui laat patiënten, zoals Camille, zich thuis voelen.

Kind aan huis

Vooral bij chronische patiënten merkt ze de nood aan een persoonlijke aanpak. “Sommigen worden zowat ‘kind aan huis’. Neem Camille, een lieve jongedame die sinds 2013 maandelijks langskomt voor haar geneesmiddelen. Zij stond open voor extra tips over aangepaste voeding, levensstijl … Mensen denken trouwens vaak dat chronische patiënten een hoge leeftijd hebben, maar in de praktijk is dat zeker niet altijd zo”, weet Geertrui.

“We zetten onze patiënten aan tot meer beweging en een gezonder leven.”

Medicatieschema up-to-date

Geertrui en haar collega’s maakten voor hun chronische patiënten al 700 medicatieoverzichten, met info over de geneesmiddelen, de dosis en het tijdstip van inname. “Als je elke dag pilletjes moet nemen, is zo’n overzicht geen overbodige luxe. Ook Camilles medicatieschema is up-to-date en we maken het toegankelijk voor andere zorgverleners.”

Huisapotheker Geertrui laat patiënten zich thuis voelen.

10 000-stappenclash

“We zetten onze patiënten graag aan tot meer beweging en een gezonder leven. In het voorjaar is er onze 10 000-stappenclash. Elke woensdag en zondag organiseren we een wandeling en geven we het aantal stappen digitaal in. Als gemeente willen we zo hoog mogelijk eindigen. Ook Camille wandelt al verschillende jaren mee, wat ik hard toejuich”, glimlacht Geertrui.

Lees ook het verhaal van Camille.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.