Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
Helpende hand rijmt op vriendschapsband
Het meisje dat in het weekend in het dierenasiel helpt? De lieve meneer die de shirts van je voetbalploeg wast? Of de sympathieke mevrouw die ‘s avonds bijles wiskunde geeft aan kinderen? Elk jaar op 5 december zeggen we aan alle vrijwilligers een ‘dikke merci’ tijdens de Internationale dag van de Vrijwilliger.
Samen 04.12.2018
5 december is Internationale dag van de Vrijwilliger

10 000 kilometer. Dat staat er elk jaar gemiddeld op de teller bij Wesley De Zweemer (35) uit Moerbeke. Al bijna 8 jaar zet hij zich als vrijwilliger bij ons ziekenfonds in voor het vervoer van mensen. Vaak alledaagse ritjes. Naar de dokter en terug. Naar de supermarkt en terug. “Mijn geluksformule ziet er simpel uit: ik hou erg van autorijden en ik hou erg van sociaal contact. Daarom haal ik ook zo veel voldoening uit dit vrijwilligerswerk”, vertelt Wesley.

Delen in geluk

Zo’n 15 jaar geleden was Wesley zelf slachtoffer van een ongeval. “Hoewel ik tijdens mijn revalidatie nooit een beroep deed op vrijwilligers om me te helpen, heeft die periode mij als mens veranderd. Ik heb geleerd hoe je geluk kan ervaren door iets te doen voor anderen. En sinds ik in 2017 papa werd van 2 kindjes, ervaar ik dat nog intenser.”

Een pannenkoek erbovenop

Wesley kent na al die jaren elk strookje asfalt in zijn regio. Maar ook veel klanten kent hij al door en door. Met sommigen groeide ondertussen een echte vriendschapsband, zoals met Conny Willems (54) uit Zelzate. “Ik help haar geregeld uit de nood met vervoer. Maar we zien elkaar ook buiten de ‘werkuren’. Samen eten we al eens een pannenkoek in een taverne.

“Wesley is voor mij niet de Vrijwilliger van het Jaar, maar de Vrijwilliger van de Eeuw.”

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.