Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
Gun jezelf een rustige start
Aan alle mooie liedjes komt een einde … ook aan de vakantieperiode. Met de start van het nieuwe schooljaar komt de dagelijkse drukte van het leven met schoolgaande kinderen weer op gang. Ben jij klaar om er weer in te vliegen? Deze tips helpen om je te wapenen tegen de ‘rush’.
Thuis 07.09.2018
Vrouw kookt en heeft stress
Man speelt met kind
Tip 1: Vergeet ‘picture perfect’

Het leven zoals het écht is … dat is verre van perfect. Probeer dat idee van het ideale plaatje los te laten: leer omgaan met de kleine imperfecties en zoek je eigen orde in de chaos. Je zal merken dat het je heel wat minder stress bezorgt, waardoor je je beter in je vel voelt. Dus die rondslingerende brooddozen, turnzakjes en schoenen in de gang? Die mogen gerust even blijven liggen. Focus je op de belangrijke dingen, zoals tijd maken voor elkaar. Extra tip: overloop maandag samen de week, zodat je weet wie wanneer de kinderen moet wegbrengen of ophalen en wat er verder nog op het programma staat. Resultaat: minder onverwachte situaties of lastminute stressmomentjes.

Tip 2: Leg de lat wat lager

’s Ochtends fris en netjes gekamd met je oogappel aan de schoolpoort verschijnen, mét lunchpakket, vieruurtje en verjaardagstraktaties? Na een hele dag werken een race tegen het sluitingsuur afleggen om je boodschappen te doen op weg naar huis? Een overheerlijke én gezonde maaltijd op tafel toveren, waarna je zoon- of dochterlief met hun huiswerk helpt? Herkenbaar? Het kan bijna niet anders of je laat af en toe weleens een steekje vallen. En raad eens? Dat maakt je helemaal menselijk. Goed is meer dan goed genoeg.

Tip 3: Geef de touwtjes uit handen

Alles zelf willen doen, is vermoeiend. Soms moet je er gewoon op durven vertrouwen dat een ander jouw taken even goed kan doen, of het nu je partner of een poetshulp is. Akkoord, ze doen het misschien niet op exact dezelfde manier, maar hoe erg is dat eigenlijk? Durf gerust af en toe even op een stoel te gaan zitten en laat anderen je helpen. Zo hou je zelf meer energie over aan het einde van de dag om je kinderen dat extra verhaaltje voor het slapengaan voor te lezen.

Poetshulp
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.