Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Getest: HogeNood, de handige app voor als je dringend moet

Wat doe je als je dringend naar het toilet moet en je vindt niet meteen een (openbare) wc? De app HogeNood biedt de ideale oplossing. En je kan helpen om hem nog beter te maken. Proefkonijn Cecile (68) test uit.
Uit 28.10.2019
Getest: HogeNood, de handige app voor als je dringend moet

Hoe heb je HogeNood ontdekt?

Sinds een operatie heb ik problemen met mijn darmen. Als ik naar het toilet moet, kan ik het niet lang ophouden. Dat is in het verleden al eens fout afgelopen, waardoor ik op den duur schrik had om het huis uit te komen. Tot een goede vriendin me op de HogeNood-app wees.

Getest: HogeNood, de handige app voor als je dringend moet

Hoe werkt de HogeNood-app?

Heel simpel. Op de app zie je een overzicht van de wc’s in de buurt, op een kaart of in een lijst. Zo weet ik snel waar het dichtstbijzijnde toilet is. Er staat ook bij of je moet betalen en hoeveel. Als het toilet zeker open is, kleurt het icoontje groen. Dat stelt me gerust. Rood betekent dat het toilet gesloten is, oranje dat de openingsuren niet bekend zijn.

De app geeft trouwens ook aan voor wie het toilet toegankelijk is. Is het voor mannen of vrouwen? Kunnen rolstoelgebruikers er binnen? Kan je er een luier verversen? Het staat er allemaal bij. Ouders met kleine kinderen zullen de app zeker ook handig vinden.

Hoe betrouwbaar is de app?

In principe is hij volledig betrouwbaar. Hij bestaat nog niet zo lang en bevat dus nog niet alle toiletten. Maar het mooie is dat je via de app feedback kan geven en helpen om hem up-to-date te houden. Klopt de informatie niet – bestaat het toilet bijvoorbeeld niet meer – of wil je een toilet aan de lijst toevoegen? Dan volstaat het om een seintje te geven. En je kan er een beoordeling van het toilet aan toevoegen.

Op zoek naar een toilet?
Op winkeltocht of uitstap met de fiets en je moet hoognodig? De HogeNood-app wijst je snel de weg naar de dichtstbijzijnde wc.
Download de HogeNood-app
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.