Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Getest: Eerste Hulp-app van het Rode Kruis kan levens redden

Weet jij wat je moet doen als iemand in je buurt een hartstilstand krijgt? Of zelfs maar z’n enkel verzwikt? Het Rode Kruis heeft een perfecte oplossing: een nieuwe, gratis app die duidelijk uitlegt hoe je hulp kan bieden. Proefkonijn en lerares lager onderwijs Jolien (46) test de app uit.
Gezond 25.08.2019
Het Rode Kruis heeft een nieuwe, gratis app die duidelijk uitlegt hoe je 1ste hulp kan bieden.

Hoe heb je de Eerste Hulp-app ontdekt?

Een paar jaar geleden kreeg de vader van mijn beste vriendin een beroerte tijdens een familiefeest. Ze vertelde me dat ze zich compleet hulpeloos voelde. Ik nam me voor om een opleiding 1ste hulp te volgen, maar het kwam er nooit van. Toen in de krant las dat het Rode Kruis een app heeft die uitlegt hoe je 1ste hulp moet bieden, heb ik hem meteen gedownload.

“Ik moet er niet aan denken dat iemand sterft omdat ik niet weet hoe ik kan helpen.”

Is hij eenvoudig te gebruiken?

De app zit simpel in elkaar. Het ‘Doe’-gedeelte geeft korte instructies bij alle mogelijke ongevallen, licht of zwaar. Zo weet je wat je al kan doen, nadat je het noodnummer 112 hebt gebeld. Het ‘Leer’-gedeelte staat vol informatie die je om het even wanneer kan lezen. Achtergrondkennis komt altijd van pas.

Waarom is de Eerst Hulp-app belangrijk?

Ik moet er niet aan denken dat iemand zou sterven omdat ik niet weet hoe ik kan helpen. Met de Eerste Hulp-app sta ik veel sterker. De app bevat ook een kaartje met de plaatsen waar je in je buurt een AED-toestel vindt, zodat je iemand met hartfalen op tijd een stroomstoot kan geven. Daardoor is de kans dat hij/zij het overleeft veel groter.

Red levens, download de app
Weet je dat 80 % van de Vlamingen niets doet wanneer vlak naast hen iemand een hartstilstand krijgt? Nochtans overkomt het gemiddeld 30 mensen per dag buiten het ziekenhuis. In de gratis nieuwe Eerste Hulp-app krijg je een duidelijke uitleg. Je hebt een onschatbare levenslijn in handen!
Download de Eerste Hulp-app
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.