Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
Ga dit jaar nog naar de tandarts en bespaar
Ben je dit jaar nog niet bij de tandarts geweest? Dan probeer je dat best dit najaar nog te doen. Zo betaal je minder dan wie niet regelmatig op controle gaat. Dat wordt bepaald door het mondzorgtraject.
Gezond 03.12.2018
op controle bij de tandarts

Wat is het mondzorgtraject?

Het mondzorgtraject is een afspraak tussen de tandartsen en ziekenfondsen. Het betekent dat je minstens 1 keer per jaar op controle moet gaan bij de tandarts. Doe je dat niet, dan moet je het jaar nadien meer uit eigen zak betalen.

Voor wie geldt het mondzorgtraject?

  • Het mondzorgtraject geldt voor iedereen die 18 jaar of ouder is.

  • Voor kinderen geldt het mondzorgtraject niet. Kinderen en jongeren jonger dan 18 jaar gaan gratis naar de tandarts. Opgelet, orthodontie is niet gratis.

Wat als het niet meer lukt om dit jaar langs te gaan?

  • In 2019 moet je een groter deel zelf betalen voor sommige behandelingen, zoals een gaatje vullen, een tand trekken of een prothese of implantaat plaatsen.
  • Leg best al een afspraak vast voor volgend jaar. Want dan betaal je vanaf 2020 opnieuw het gewone bedrag voor alle tandverzorging.

Hoeveel meer moet je betalen?

Als je niet jaarlijks naar de tandarts gaat, dan betaal je meer. Hoeveel meer hangt af van het type tandzorg dat je nodig hebt. Voor sommige behandelingen betaal je tot het dubbele van het gewone bedrag.

Wat als je niet meer weet of je al op controle bent geweest?

Weet je niet meer wanneer je voor het laatst op controle ging bij de tandarts? Kijk het na in ons internetloket e-Mut. Bij ‘Je jaarlijks tandartsbezoek’ zie je meteen of je in orde bent voor het mondzorgtraject. Ga naar je e-Mut.

Nog niet op controle geweest?
Bij onze Poliklinieken kan je vaak snel terecht. Daarbovenop zijn al onze tandartsen geconventioneerd. Dat betekent dat ze vastgestelde tarieven hanteren en jij minder uit eigen zak betaalt.
Maak snel een afspraak
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.