Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Bespaar op je factuur dankzij de Energiescan

Wil je weten of je energiefactuur lager kan? Roep de hulp in van de Energiescanners. Zij helpen je om energie te besparen met een gratis energiescan (als je daar recht op hebt), geven energietips en geven advies over sociale tarieven, premies en leningen. Zoals Mike Willekens van Stebo, een energiescanner en -adviseur met jaren ervaring.
Praktisch 16.03.2020
Bespaar op je factuur dankzij de Energiescan

Boiler te warm

In 2008 stond Mike mee aan de wieg van de afdeling energie van Stebo in Genk. “Wij voeren gratis energiescans uit bij mensen met een lager inkomen. Concreet gaan we 1,5 tot 2 uur bij hen thuis langs en bekijken of hun energieverbruik omlaag kan. Is de wasmachine niet te verouderd? Zijn er gloeilampen in de plaats van ledlampen? Gaan ze op een verantwoorde manier om met hun verwarming? Staat de boiler niet te warm ingesteld?”

“We doen ook een energieleveranciersvergelijking. Wij zijn volledig onafhankelijk en verkopen niets, maar geven mensen wel de mogelijkheid om eventueel een betere keuze te maken”, zegt hij.

Dakisolatie kan een daling van 20 % op je factuur opleveren.

Oude diepvriezer: tot 3000 euro per jaar

“We geven ook advies aan eigenaars die hun dak- of zoldervloer willen isoleren, hoogrendementsbeglazing willen plaatsen of de cv-ketel willen vervangen. Concreet helpen we bij de aanvraag van offertes en/of de opvolging van de werken.”

“Op het einde van elk bezoek krijgen de mensen een spaarpakket. De ene keer zijn dat ledlampen, de andere keer een spaardouchekop. We merken dat deze kleine energiebesparende maatregelen écht al een verschil maken op je factuur”, weet Mike.

“Wordt het iets omvangrijker, bijvoorbeeld bij dakisolatie, dan kan dat zelfs een daling van 20 % op je factuur opleveren. Een ander voorbeeld? Wist je dat een oude diepvriezer je tot 300 euro per jaar kan kosten, terwijl je voor een nieuwe slechts 40 euro aan elektriciteit betaalt?”

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.