Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
De voorbije week in het nieuws
Vorige week in het nieuws: de federale overheidsdienst voor personen met een handicap ligt onder vuur. Opnieuw, want de lange wachttijden en gebrekkige werking zijn oud nieuws ... Ons ziekenfonds hoopt op snelle verbetering.
Praktisch 14.01.2019
Wachttijden bij dienst personen met een handicap

Enorme wachttijden voor personen met een handicap

De voorbije week was er opnieuw aandacht voor de gebrekkige werking van de federale overheidsdienst waar mensen met een handicap een tegemoetkoming, parkeerkaart of ander sociaal recht kunnen aanvragen. Het gaat om de Directie-Generaal Personen met een Handicap, onderdeel van de FOD Sociale Zekerheid.

Uit een rapport van de Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap blijkt dat er het voorbije jaar elke maand honderdduizenden oproepen onbeantwoord ­bleven.

Het personeel, de vakbonden, de Vlaamse ziekenfondsen en officiële instanties hebben al meermaals opgeroepen tot verbetering.

Ditmaal trokken 20 professoren aan de alarmbel. Ze klagen verschillende problemen aan:

  • gebrekkige bereikbaarheid
  • onduidelijke procedures
  • soms erg lange wachttijden.

Lees verder in Het Laatste Nieuws.

"Onaanvaardbaar"

De situatie is onaanvaardbaar, vinden zij. Het gaat hier namelijk om een groep die al kwestbaar is en die de extra praktische en financiële hulp echt wel kan gebruiken.

Eerdere beloftes tot verbetering van voormalig staatssecretaris Zuhal Demir leveren op dit moment nog te weinig resultaat. Ons ziekenfonds is benieuwd naar wat haar opvolger Kris Peeters zal doen.

De Diensten Maatschappelijk Werk van ons ziekenfonds worden elke dag geconfronteerd met deze schrijnende situaties, omdat zij vaak mensen begeleiden in de aanvraag en wegwijs maken in de complexe procedures. Ook voor hen is het vaak een uitdaging om ervoor te zorgen dat mensen snel een tegemoetkoming en hulp krijgen.

Als ziekenfonds volgen we de situatie mee op en hopen we samen met iedereen op snelle verbetering.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.