Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Dylan gaat naar het consultatiebureau voor het Jonge Kind

Papa Dylan (22), zijn vriendin en hun oudste dochter Eden (2) verhuisden vorig jaar naar Hamme. Hun gezinnetje werd uitgebreid met de intussen 3 maanden oude Ellie. Sinds hun verhuis gaan ze voor alle prikjes en onderzoeken naar het consultatiebureau voor het Jonge Kind in Vlaanderen – georganiseerd door Thuiszorg vzw – waar vrijwilliger Erna uitkijkt naar hun bezoek.
Samen 01.07.2019
Papa Dylan gaat met zijn dochtertjes naar het consultatiebureau voor het Jonge Kind.

Altijd vlot en gemoedelijk

Dylan en zijn vriendin gaan bijna altijd samen naar het consultatiebureau. “Bij ons laatste bezoek werden we hartelijk ontvangen door Erna, die Ellie woog en mat. Nadien wachtten we in de onthaalruimte, waar onze oudste dochter kon spelen en boekjes lezen”, vertelt hij.

“Ellie moest enkel langs bij de verpleegkundige. Daar werd haar hoofdomtrek gemeten, werden haar motorische reacties getest en kreeg ze een vaccin. Dat verliep zoals altijd zeer vlot en gemoedelijk.”

Jonge papa Dylan: “We hebben veel aan het consultatiebureau en de vrijwilligers”

Consultatiebureau stelt gerust

“We hebben al veel gehad aan het consultatiebureau. Zeker bij onze 1ste dochter, toen het ouderschap nieuw was, stelden ze ons gerust. Zo wilde Eden toen ze 8 maanden was geen groente- of fruitpap eten. We voelden ons slecht, want je wil dat je kind alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Het deed deugd om te horen dat dit normaal was en dat we het goed aanpakten. Het maakt je minder onzeker”, weet Dylan.

“De vrijwilligers en verpleegkundigen geven veel advies. Soms verschillen die adviezen van elkaar. Maar dat is niet slecht: het toont aan dat er verschillende oplossingen zijn voor een probleem. Er bestaat geen eenduidige handleiding om kinderen groot te brengen.”

Papa Dylan gaat met zijn dochtertjes naar het consultatiebureau voor het Jonge Kind.

Vrijwilligers met een warm hart voor kinderen

“Vrijwilligers zoals Erna doen dat fantastisch. Je merkt dat zij het werk doen omdat ze het graag doen en omdat ze een warm hart hebben voor kinderen. Ze stellen zowel de ouders als de kindjes op hun gemak. Je mag ze alles vragen. Ik kan er alleen maar positieve dingen over vertellen!”

>> Lees ook hoe vrijwilliger Erna haar werk op het consulatiebureau beleeft.

Vragen over opvoeden en opgroeien?
Ga langs bij een Huis van het Kind. Je vindt er niet alleen het consultatiebureau, maar je kan er ook terecht voor kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer.
Een Huis van het Kind in jouw buurt
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.