Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Camille kan dagelijks rekenen op haar huisapotheker

Camille (26) is chronisch ziek. Gelukkig kan ze rekenen op haar vaste apotheker Geertui van Apotheek Loksbergen, die sinds kort ook haar huisapotheker is.
Samen 24.02.2019
Camille kan dagelijks rekenen op haar huisapotheker Geertrui

Hele leven klant

“Het voelt alsof ik al mijn hele leven klant ben bij Geertrui, maar sinds ik chronisch ziek ben en dagelijks medicatie moet nemen, kom ik echt vaak over de vloer. Ze vraagt altijd hoe het met me gaat”, vertelt Camille.

“Ik beschouw mijn huisapotheker Geertrui en haar collega’s bijna als vrienden.”

Apotheker én vriendin

Dat haar huisapotheker een stapje verder gaat om haar zo goed mogelijk te helpen, apprecieert ze enorm. “Ze hielp me ooit zelfs toen ik na sluitingstijd nog aanbelde. Het klinkt misschien vreemd, maar ik beschouw Geertrui en haar collega’s bijna als vrienden.”

Camille kan dagelijks rekenen op haar huisapotheker

Perfecte huisapotheker

“Als chronische patiënt kan ik een beroep doen op een huisapotheker. Geertrui vervult die rol perfect. Ze houdt bij welke medicijnen ik neem en zorgt ervoor dat die info ook voor eventuele andere zorgverleners beschikbaar is. Ook met vragen over mijn medicatie kan ik altijd bij haar terecht”, weet ze.

Bestellen via applicatie

Camilles apotheek doet dus veel meer dan alleen medicijnen verkopen. “Via een online-applicatie kan ik voorschriften doorsturen en mijn medicatie op voorhand bestellen. Ik hoef ze dan enkel nog op te pikken. Het zijn die dingen die het verschil maken.”

10 000-stappenclash

Bovendien spreekt Geertruis sportieve en sociale kant Camille erg aan. “Ze is initiatiefneemster van de jaarlijkse 10 000-stappenclash. Meestal haal ik maar 1 van de 2 wandelingen per week, maar ik neem elk jaar deel. De apotheek deelt stappentellers uit en we gaan er telkens voor om de sportiefste gemeente van Vlaanderen te worden. Heel plezant!”

Lees ook het verhaal van Geertrui.

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.