Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg

Bednet: als je niet naar school kan, komt de school naar jou … ook voor even

In 2007 waren ze met 15. In 2018 waren ze al met 1008. Het aantal zieke kinderen dat Bednet gebruikt zit in de lift. Dankzij deze oplossing volgen ze de lessen van thuis uit. Minder bekend: dat kan ook voor een korte periode, zoals bij Charline die een maand thuis bleef na een operatie.
Gezond 02.12.2019
Bednet: als je niet naar school kan, komt de school naar jou … ook voor even

Maand thuis na operatie

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen de les tóch kunnen volgen. Dat gebeurt via een live internetverbinding tussen de klas en thuis. Leerlingen die langere tijd of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Maar ook voor korte periodes kan je Bednet inschakelen. En dat zowel voor jongeren in het secundair onderwijs als voor kinderen in het lager en kleuteronderwijs.
 

Sinds het 1ste prototype in 2007 werd uitgetest, maakten al duizenden kinderen dankbaar gebruik van Bednet. Een van hen is Charline (11). “In september onderging ze een 8 uur durende operatie aan het oor. Omdat ze na de ingreep vatbaar was voor infecties, was naar school gaan geen optie. Een maand thuisblijven was de boodschap, ook al voelde ze zich niet ziek”, vertelt haar mama Christine Dusart.
 

“Dankzij de camera kon ik de leerkracht en alle klasgenoten zien. En ook alle deugnieterijen ...”

Oost west, Bednet best

“Zodra de datum voor de operatie vastlag, namen we contact op met de school. Want hoe zou Charline een maand afwezigheid inhalen? Op school hoorden we voor het eerst over Bednet”, herinnert Christine zich. “Een week later werden we al uitgenodigd voor een babbel. Samen met de leerkracht, een medewerker van Bednet die ons zou begeleiden en een IT-medewerker van de school die de technische kant zou regelen.”

Een week voor de operatie kwamen de sympathieke mensen van Bednet langs voor de installatie van het nodige materiaal. “Dat gebeurde allemaal op 1 dag: bij mij thuis, in het huis van Charlines papa én in het klaslokaal. Toen bleek dat mijn internetconnectie niet optimaal was, nam Bednet zelf contact op met de internetprovider om een betere verbinding aan te vragen. Voor alles werd gezorgd. Fantastisch!”

Charline volgde na een operatie een maand les via Bednet

De ik-steek-mijn-hand-op-knop

Ook Charline heeft niets dan lof over de inzet van Bednet. “Ze waren ontzettend behulpzaam. Dankzij hen kon ik een groot deel van de lessen vanuit mijn slaapkamer meevolgen. Achterin de klas stond een camera, zodat ik de leerkracht en alle klasgenoten zag. En dus ook alle deugnieterijen ...”, gniffelt ze.
 

“Ik kon ook ‘mijn hand opsteken’ door op een knop te duwen. En als er een technisch probleempje was, kon ik makkelijk iemand van Bednet bereiken. Voor mij heeft Bednet echt een groot verschil gemaakt, ook al was het maar voor een maandje. Het enige wat ik miste? De kleine babbels tussendoor met mijn vriendinnen. Al mochten ze gelukkig wel af en toe bij ons thuis op bezoek komen.”

Doe mee met de Pyjamadag van Bednet!
Op vrijdag 13 maart 2020 is het weer de pyjamadag van Bednet. Heel wat kinderen gaan dan in pyjama of onesie naar school om alle zieke kinderen die van thuis uit les volgen een hart onder de riem te steken. Maar ook als bedrijf of organisatie kan je Bednet steunen in je pyjama! Meer informatie vind je op de website van Bednet.
Schrijf je in!
Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.