Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
7 tips tegen een slechte adem
Is het jouw nachtmerrie om met een slechte adem rond te lopen? Je bent niet alleen! Een slechte adem is vervelend voor jou en voor je gesprekspartner. Het kan een heuse afknapper zijn. Met deze 7 tips ben je zo van die slechte adem verlost!
Gezond 12.03.2019
Slechte adem

Om een frisse adem te krijgen, is meer nodig dan kauwgom of pepermunt. Die maskeren de geur alleen maar en zorgen heel even voor een frisse adem. Voor een langdurig frisse adem moet je de oorzaak van het probleem aanpakken.

          1. Poets!

Poets je je tanden niet genoeg? Dan is een slechte adem het logische gevolg. Poets dus grondig en minstens 2 keer per dag. Daarnaast kan je je tong schrapen, flossen en mondwater gebruiken.

Water drinken

          2. Drink water

Als je mond droog is, blijven bacteriën en dode mondhuidcellen rondhangen in je mond. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je slaapt. Iedereen heeft er last van: je wordt ’s morgens wakker met een slechte adem. Dat komt omdat je tijdens de nacht amper speeksel produceert. Meteen een glas water drinken trekt je speekselproductie weer op gang en doet je slechte adem grotendeels verdwijnen! Ook doorheen de dag is water drinken de boodschap.

          3. Vermijd alcohol

Alcohol heeft een directe invloed op je adem. Resten alcohol blijven in je mond achter en gaan ‘bederven’. Daarnaast droogt alcohol je mond uit, net als koffie. En een droge mond zorgt voor een slechte adem.

           4. Eet koolhydraten

Als je weinig koolhydraten eet, zal je lichaam vet gebruiken om te overleven. Tijdens dat proces komen er afvalstoffen vrij die je weer uitademt. Niets mis dus met brood, aardappelen of pasta.

          5. Stop met roken

Roken vermindert je speekselproductie en droogt je mond uit. Daardoor is je mond een broeihaard van bacteriën. Daarnaast veroorzaakt roken die typische, vieze tabaksgeur. Stoppen is dus de boodschap – en niet alleen voor je slechte adem.  

          6. Kauw een muntblad

Muntblaadjes of peterselie hebben een langere werking dan muntjes of kauwgom, én het is gezonder. Bovendien doden munt en peterselie de bacteriën.  

          7. Ga naar de tandarts

Gaat je slechte adem niet weg? Ga even langs bij je tandarts. Misschien heb je wel een tandvleesontsteking of ander probleem in je mond. Maak vandaag nog een afspraak, want wie jaarlijks op controle gaat betaalt minder!

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.