Overslaan en naar de inhoud gaan
S-blog Een blog van Nationaal
Een blog van De Voorzorg
Fill 1 Created with Sketch.
12
mei
Right(s) Now!
Wanneer?
Zondag 12 mei 2019
Hoe laat?
Vanaf 12 uur (tot ongeveer 17 uur)
Waar?
Start aan Noordstation , Brussel

Normale dingen?

Vakantie, terugbetaling van de dokter, het vrije weekend, bescherming bij een ongeval … Vind jij dat ook volstrekt normale dingen? Voor onze (over)grootouders was dit hélemaal geen evidentie. Ze hebben ervoor moeten vechten. Gesteund door middenveldorganisaties, zoals vakbonden en ziekenfondsen.

Deze rechten werden ook allemaal eerst als te duur en onrealistisch afgeschilderd. Ze zijn er toch gekomen omdat mensen ze hebben geëist en afgedwongen. Niet door 1 keer op straat te komen, maar dankzij een volhardende strijd. Niet om achteruit te gaan, maar om met allen samen vooruit te gaan! Dankzij hun strijd geniet ieder van ons ervan. Vandaag is het meer dan ooit nodig op te komen voor onze sociale zekerheid. Heel wat krachten proberen die zekerheid af te bouwen.  

Als Socialistische Mutualiteiten laten we onze stem dit jaar dus nog luider horen. We zullen de sociale zekerheid en gezondheidszorg die ons zo goed beschermen op onze beurt beschermen. Vooral in het belang van onze leden. Ook vandaag is het nodig dat we dingen opeisen die onze (klein)kinderen later hopelijk als ‘normaal’ zullen aanvoelen:

  • veilig van thuis naar school kunnen fietsen
  • gezonde tanden, ook voor kinderen van ouders met minder middelen
  • transparante, betaalbare tarieven van alle dokters
  • betaalbare psychologische hulp
  • propere lucht
  • wijkgezondheidscentra
  • ruimte voor kinderen om buiten te spelen
  • betaalbare geneesmiddelen voor iedereen.

Praktisch

Wil jij ook mee strijden voor de ‘normale’ dingen van de toekomst? Kom dan met ons mee naar Right(s) Now!. Afspraak op zondag 12 mei vanaf 12 uur op de hoek van de Simon Bolivarlaan en de Albert II-laan in Brussel.

Wij zorgen voor een grote vlaggenslinger als symbool van een warme samenleving en verbondenheid. Samen maken we er een gezellige namiddag van.

Vragen?

Home
Welkom op de S-blog
Welkom!
Kies jouw regio zodat je altijd verhalen te zien krijgt die voor jou relevant zijn.